img_4497

KOHTAAMISTEN KARTTA: Suunnistusta Paimiossa

”Paimiossa tapasimme ryhmän eri ikäisiä suunnistajia. Karttapajan osallistujista huomasi heti, että kartta on apuvälineenä tuttu. Reitit alkoivat piirtyä karttaan kuin itsestään eikä meidän ohjaajien tarvinnut alustaa karttapajan ideaa juuri ollenkaan. Vitsailimme keskenämme, että olisi kiva käydä yhtenään tekemässä karttoja juuri suunnistajien kanssa, koska pääsisimme itse niin vähällä vaivalla. Oli todella antoisaa ja rentouttavaa seurata vierestä, miten kaikki pajaan osallistuneet keskustelivat paimiolaisista maamerkeistä ja nähtävyyksistä ja keksivät oma-aloitteisesti kiinnostavia kohteita.
Pajailijat olivat taitavia ja huolellisia työssään. He myös rohkaisivat toisiaan, mikä on ohjaajan kannalta mukavaa. Ei todellakaan tarvinnut patistella! Oman kodin lähellä olevat ojat ja mutkat piirtyivät karttaan hyvin yksityiskohtaisesti. Suunnistajat piirsivät karttaan paljon teitä ja reittejä. Kuulimme myös hauskoja paikallisia juttuja. Seurasimme mielellämme värikästä ja iloista kerrontaa esimerkiksi kilpailevista elokuvateattereista ja vanhasta kaupasta, jossa kuulemma kummitteli.
Paimiosta jäi hyvä fiilis. Suunnistajat suhtautuivat omaan kuntaansa lämmöllä ja huumorilla. Nuoretkin osallistuivat aktiivisesti toimintaan ja kartasta tuli todella hieno. Myös pajaa varten varattu tila oli pajailuun vallan sopiva. Oli mukavaa, että meille oli järjestetty kahvia ja pientä purtavaa.”
Tuuli Hypén
img_4496

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *